Eta nem játék!


medve 2Rákoscsaba vörös és nagyszájú démona, az én vénségesen vén Eta „Pepinkova” barátosném, egyben Budapest fővárosunk legkiválóbb tanító nénije azt gügyögi csütörtökön a telefonba, melyet önvédelmi okok miatt kénytelen vagyok nyújtott könyökkel eltartani a fülemtől jó messzire dobhártyám deflorálásától tartva, hogy ő péntek hajnalban az új tantestületével felkerekedik, hogy bebarangolja Erdélyországot. Pókerarcot erőltettem az irigységtől befelhősödött ábrázatomra, hisz a nőnemű a fantáziája segítségével a kommunikációs csatornát jelentő telefonon is átlát, még ha néha a technika új s újabb vívmányaitól kétlábú afrikai futómadárként fejjel előre bele is fúr a homokba. Aztán amikor néhány perc múlva levegőt vett, gyorsan rezignáltan felhívtam a figyelmét arra a nem elhanyagolható tényre, hogy a megcélzott Tusnádfürdő utcáin – ahol egyéb alkalmakkor a mi fideszes elfogultságú fiataljaink szoktak hangulatos bulit tartani – a hegyekből lelátogató éhes medvék garázdálkodnak. Megnyugtatott, hogy ezt már a (józanul) galamblelkületű András, a férje is említette neki aggódva. Őt azonban nem kell félteni, csak a békától és a kígyótól fél, a múltkor is megfenyegetett, hogy nem fog olvasni, ha még egyszer kígyóról készült képpel illusztrálom a bejegyzésemet.

Etukát tényleg nem kell félteni, nincs az a fenevad, mely a hangját meghallva ne iszkolna vissza a vadonba hálát adva a magasságosnak, hogy a helyi góbék és asszonyaik oly szűkszavúak.

Azért elláttam a nőt útravalóként a medvekedvelő bloggertársamnál is nemrég olvasott klasszikus székely mondással: az asszony nem ember, a sör nem alkohol, a medve nem játék!

És az erősebb idegzetűek feltétlenül nézzék meg a linkelt videót, melyből kiderül, hogy egy vérszomjas fenevad hogyan bánik el egy másikkal. 😀

Éppen most jött az sms, hogy helyettem is József Attilát olvas a többieknek reggel és este. Én meg itt jól kibeszélem, hehe! Ütni fog…

9 thoughts on “Eta nem játék!

  1. Szegény mackóim, nem volt nekik elég az egykori diktátor, aztán az újgazdag magyar medvevadászok…és most még ezek szerint Etuka is.
    A bálnák legalább partra tudják vetni magukat végső elkeseredésükban, de mit tehet egy medve…(csendben kihal?)

    • Etukával szimpatizálok. Különben is ezt olvastam egy kommentben:
      “Tehát én úgy gondolom hogy a medve nem veszélyes ha már messziről tudomást vesz rólunk,viszont ha meglepjük őt akkor akár az életünkre is törhet!Ezért óvatosságból mindig tartsuk be a szabályt legyünk minél hangosnak és akkor sem a medvét sem minket nem érhet meglepetés!

      Ja a túlzottan rossz hangú turistáknak nem ajánlom az éneklést,mert állítólag a medvék között van pár igazán kifinomult hallású és műkedvelő egyén ,aki a kornyikálást megelégelve esetleg számon kérheti hangunk hiányosságait!”

    • Gyerekkoromban egy tudományos filmben lát(hat)tam, hogyha medve támadás ér, tettesd magad halottnak. Megúszhatod, ha a finnyás medve nem vevő a döghúsra:)

    • [szittyazoli](#11292386): Azért Eta így is élmény ám! Énmackónak például nagyon hiányzik. 🙂
      [ani](#11292833): Ritka figura! Mekkorát beszélgetnétek…!
      [jazoli](#11292860): Döghús? Egyen inkább medvehagymát! Jazoli-leves vagy szittyapogácsa formában. 🙂

    • A tusnádi macik igazán békések, egyszer belestem az egyiknek a barlangjába, (rögtön az út mellett volt) nem evett meg, csak nézett a nagy barna szemeivel. Aranyos volt.

      Csak szegény Béla kapott majdnem szivinfarktust, mikor mondtam neki, hogy nézd, ott a maci, milyen aranyos!

      Úgy tűnik a medve helyett inkább az MR-től félek. Aztán, hogy ez így mennyire életképes majd kiderül.

  2. Visszajelzés: Járgányok 3. | Van remény

Hozzászólás