A villámköltözés néhány részlete


Hűséges típus vagyok, ahogy mondani szokták: akár a vadászkutya. 34 éve húsz évesen házasodtam, asszonkámmal 40 éve bosszantjuk egymást. Gombócból is…
1980-ban kezdtem tanítani, a fb-oldalamon láthatóak az egykori osztályképek, pimaszul fiatal és jóképű voltam. Ma is ott lennék, de a kitűnően működő iskolámat tíz éve váratlanul bezárták, minket a gyerekeinkkel együtt beolvasztottak egy másikba. Nehezen viseltem, de megráztam magam, dolgoztam ott tovább. De a korábbi hangulat, közösség eltűnt. Talán részben ennek is köszönhetően a krónikussá váló betegségem miatt elvesztettem a hivatásomat. A műtétek utáni lábadozás alatt, 2011 januárjában csöppentem a blogok világába. Azóta váltakozó intenzitással ezen a címen írtam a freeblognál:
http://vitorla.freeblog.hu/?preview=30

Az év őszén történt, freeblog-cunamiként emlegetett adatvesztés sokakat elgondolkodtatott, költözésre késztetett, én csak pötyögtem tovább a sárguló lapjaimat. Tavaly nyáron el is hallgattam asszonkám betegsége miatt, amikor írtam volna, én kerültem hosszú időre kórházba.

Közben a „régi” barátok szép lassan mind elhagyták a süllyedő hajót. Csak legyintettem, kényeskednek, nekem eddig mindig sikerült posztot írnom. És most végre kedden lendületbe jöttem, megírtam, betöltöttem… Egyszerűen nem volt hajlandó elmenteni, mint utóbb megtudtam, ez hetek óta így ment.
Miként a Móriczot figurázó KarinthyTúri Danijának, a lelkem fenekin meg a fenekemlelkin elbődült bennem a nagy, nagy keserves fenekedés:
„ – Hej, muramista, muramista – ódódzott a nyelvije nekije –, bé tökkel vágtál csülökbe.
És úgy, de úgy összefancsorgott a lelkem levese, hogy szinte bőrzött…”
Azon melegiben ide hoztam a cuccot. Se bú, se bá!
Küzdök is azóta vele, hol nem értem, hol ő nem ért engem. Ahogy egy kommentben írtam: „autodidaktikusan” tanulom. A blogroller elkészítéséhez kaptam már tanácsot, de egyelőre nagyon hülye pofával próbálkozgatok. Ja, hogy miért ide jöttem? Körülnéztem az elszállingózó barátoknál, sokan jöttek ide, és valahogy megnyert az áttekinthetősége, egyszerűsége. Ha tudtam volna…!
Küzdök a freebloggal is, azt sem hajlandó lenyelni, hogy hová költöztem. Elrejtettem a linklistámra meg az utolsó kommentembe. Hallottam valami blogexportról is. Hühű, Makó vitéz van oly messze Jeruzsálemtől…!
Alakulunk majd, mint púpos gyerek a prés alatt, figyeljétek elnéző szeretettel!
A statisztikát imádom, az USA-ból, az Egyesült Királyságból nyitottak rám, tegnap négyen Oroszországból, ma ketten Spanyolországból. Ki a lófara…?
Hja, a népszerűség! 🙂

Reklámok

16 thoughts on “A villámköltözés néhány részlete

  1. Hát akinek íráskényszere van az költözködik úgy látom 🙂 Engem inkább egy kicsit az aggaszt, vagy hogy úgy mondjam savankás tőle pöttyet a szám íze, hogy nincs semmi tájékoztatás freeblogéktól. Az az egy sor pirossal virít a főoldalon, szerintem ez nem szép dolog. 😦

  2. Blogexportot a freeblogon tudsz csinálni. Bemész az adminba, ott vezérlőpult, majd hasznos holmik, és ott van hozzá gomb. Aztán azt még konvertálni is kell, de azt szerintem megoldjuk, ha akarod, csak előbb szerezz egy exportot.

  3. elmentettem, jövök, olvasok, belekotyogok, elégedetten látom a bizakodó hangulatot, a javuló egészségi állapotot, csak így tovább.

  4. Thia, a tájékoztatás hiánya engem is bosszant. Még mindig sajnálom a freeblogot, szerettem nagyon, de ha így (nem) működik továbbra is, akkor elveszti az értelmét.
    Amúgy pedig aki írni szeretne, mindig is írni fog, aki meg akarja osztani, mindig meg fogja találni a módját! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s