Hullámvölgy


Nincs még egy hónapja, hogy tétlenségre kényszerítő egészségi állapotom és egy különös találkozás együttes hatására regisztráltam magam ezen az oldalon. A hogyan kerültem ide kérdés korai eseményeinek elbeszélésével kezdtem, amit meg-megszakított néhányszor valami közéleti felháborodásom, esetleg egy számomra fontos aktualitás. Olvasóim elsősorban volt és jelenlegi tanítványaim és/vagy barátaim lettek.

Közben én is nagy lelkesedéssel és kíváncsisággal kezdtem ismerkedni mások blogjaival. Korábban én ilyennel nem nagyon találkoztam, meglepetésként ért, hogy milyen érdekes, esetenként színvonalas szellemi élet bontakozik néhány lapon. A komment műfaját igyekeztem a szerény újonc alapállásában kipróbálni. Ritka örömként elmondhatom, hogy ezzel eddig legalább két olvasót szereztem, ezzel azonban elégedetlen vagyok, jó lenne azokat viszontlátni, akiket én már olvasok. Nyilván nem véletlen egy „betolakodóval” némi hűvös távolságtartás. Az olvasottsággal ennek ellenére elégedett lehetek, két posztom is átlépte a százas letöltést.

Huszonnégy bejegyzés és hetvennyolc komment után most van bennem egy kis bizonytalanság. Érdemes-e folytatni, hiszen kényszerítő körülmények hatására, önző okokból kezdtem el. Szükségem volt a munkám ideiglenes elvesztése miatt valami kreatív szellemi tevékenységre. Mi lesz, ha visszanyerem a keresőképességemet? Fogom-e folytatni? Megfertőzött már az írás? Ebben a szörnyű rohanásban marad elég hűséges olvasó? És tudok-e nekik valami érdekeset, értékeset nyújtani? Találok-e új szellemi társakat is? Technikai antitalentumként meg tudom-e oldani, amit szeretnék? Például hogyan tudom kiírni a lapszélre, hogy kit olvasok? Jó-e a kissé egyhangú sablonom? A Facebook-oldalamon is várom a válaszokat. (Fűzik)

A történetemet mindenképpen befejezem, szerintem kellően tanulságos és remélem fanyarul mulatságos lesz. Aztán…?  🙂

Nem kellek. Jól van. Jöjjön, aki kell.
Lantot, hitet vígan szegre akasztok.
Kicsit pirulok. Én és a Siker?
Jöjjenek a tilinkós álparasztok,
Jöjjenek a nyafogó ifju-vének,
Jöjjenek a finom kultúrlegények.
Nem is tudom, hogy mi történt velem,
Hát sokat érne itt a győzelem?
S én száz arcban is kínáltam magam,
Vénleánykodtam. Pfuj. Már vége van.

Ügyes kellner-had famulusa tán?
Éhes szemben vörös, vadító posztó?
Legyek neves hős kis kenyércsatán?
Fussak kegyért én, született kegyosztó?
Eh, szebb dolog kopott kabátba szokni,
Úri dölyffel megállni, mosolyogni,
Míg tovább táncol kacsintva, híva
A Siker, ez a nagy hisztérika.
Nyomában cenkek. No, szép kis öröm.
Ezekkel együtt? Nem, nem. Köszönöm.

/Ady Endre: Búcsú siker-asszonytól/

Reklámok

13 thoughts on “Hullámvölgy

 1. Kedves Laci bá’, blogot írni mindenki önző okokból kezd el (szerintem). Sajna, fertőző, nincs ellene védőoltás, és aki egyszer megkapta, úgy marad. Többnyire. Akkor is, ha nincs akkora olvasottsága, amekkorát szeretne (ha szeretne). Kérlek, ne hagyd abba az írást, aki most megkedvel, olvasni fog akkor is, ha befejezted egészségügyi “kalandjaid” elbeszélését. Biztos lesz témád akkor is, ha újra dolgozhatsz. :))

  • Kedves Laciba-rátom!
   Nikosz Kazantzakisz írja a Zorba a görögben (elnézést pár napon belül már másodszor idézem valahol kommentként)
   “táncolni kell uram, a zene majd megjön valahonnét”
   …írni kell, nem kell a statisztikát túl gyakorta nézegetni és a többi dolog majd megjön szép sorjában…szerintem ez a blogírás.
   örülök a blogodnak és hogy visszalátogathatlak. nívós szép munkának indult. (bár még csak a két utóbbit olvastam – de majd haladok vissza). ne sajnáld az energiád, nagyon sok igényes olvasó van, aki ha ráakad egy blogra módszeresen elkezdi visszaolvasni. kérlek írd csak tovább!
   Tudod? :): “Ha későn, ha csonkán, ha senkinek: írjad!” (Arany János)

  • a gyakorlati dolgokban amit tudok szívesen segítek… egy a sablonunk – ha van kérdésed akár az e-mail címen is megírhatod. (én se vagyok egy vagyok profi – menet közben ismerkedem a fogásokkal)

   most lehet egy vagy két napig nem leszek net közelben, de a fenti oldalsó linkeléssel kapcsolatos kérdésed (ha addig nem jelentkezik más)szívesen leírom kezdő számára is érthető formában még a héten és elküldöm…

  • [szittyazoli](#11176196): Kedves Zoli, biztató szavaidat köszönöm, jót mosolyogtam a megszólításomon, gondolom a helyhatározórag a nevemről el is hagyható. 🙂

  • Laciba! Tessék vigyázni, mert Gittabry igazat szólt! Akit megfertőz a blogvilág, bizony sokszor úgy marad! 😀
   Én örülök, hogy “idekeveredett” hozzánk! Nem gondolom, hogy hűvös távolságtartásra ítéltetett volna, (épp most ígértem be egy szeretetteljes bokánrúgást nálam! 😀 )Azt gondolom, a legtöbb blogot író szereti a kommentet, aki nem, az úgy állítja be a blogját, hogy ne lehessen kommentelni. Néha viccesebb és érdekesebb diskurzusok alakulnak ki kommnetben, mint amiről a bejegyzés szól.
   Nálam úgy lehet oldalra linket kitenni, hogy a felső füleknél sorba jönnek, hogy blog-sablon-vezérlőpult-megnézem a blogot. Ott a sablon fülnél a sablondarabokat választva bejön egy lista, aminek részét képezi a linklista. Rákattint, és lejjebb-lejjebb-még egy kicsit lejjebb oda lesz írva, hogy így tehetsz ki linket.
   engem ezzel a sorral lehet kitenni:
   Thia</ a
   😀
   Ne tessék feladni! 😀

  • Köszönöm, próbálkozom. (Esedezem tudom hogy fiatal kiskegyed felé, ha már jól bokán rúgtál, sőt a linklistádra tettél(!!!), legyél szíves visszategezni, ha már én ilyen ormótlanul kezdtem is! A ballagás után a tanítványaim is tegeznek. Ahogy Zolinak írtam, a helyhatározórag is elmaradhatna a nevem végéről.)

  • a válaszok:
   – dolgozni fogsz
   – remélem
   – igen, de ne szedj rá semmit
   – én mindenképp
   – “ja, ha nyújtani is tudod …”
   – minden bizonnyal
   – hülye
   többire majd a gyakorlott blogolók …

  • [Thia](#11177917): Basszus, a bimbózó erotikára már megint nem figyeltem föl (hajhúzás, bokánrúgás és magázódás…) most már sóhajtozhatok! Ám – mivel már nagykamaszként olvastam Karinthy és az ordas … Böhm Aranka beszélgetését – én a magázódást egyáltalán nem tartom szexinek. Bár, igazság szerint nem nagyon próbáltam… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s